DJI FPV KİTİ SAYESİNDE DRONE YARIŞLARI İÇİN YENİ DÖNEM!
22
Sep

DJI FPV KİTİ SAYESİNDE DRONE YARIŞLARI İÇİN YENİ DÖNEM!

Drone denildiğinde ilk akla gelen markalardan birisi olan DJI, drone pilotları için yeni FPV kitini (birinci şahıs görüşü) duyurdu. Detaylara geçmeden önce Drone FPV nedir? sorusuna kısaca yanıt vermek gerekirse: Drone’dan gelen görüntüyü tablet veya telefon ekranının aksine doğrudan gözlük içerisinden görebildiğiniz, bu sayede özellikle drone yarışlarında daha hızlı karar verebildiğiniz sistem.

DJI bu yeni kit sayesinde drone modellerinden RC yarış arabalarına kadar birçok cihaza FPV görüş kazandırabildiğini belirtiliyor. Kit içerisinde FPV gözlükleri, küçük boyutlarda yüksek çözünürlüklü bir kamera ve iletişim ünitesi bulunuyor.

 

DJI FPV KİTİ SAYESİNDE DRONE YARIŞLARI İÇİN YENİ DÖNEM!

 

Başlangıç fiyatı 819 dolar olan bu kitin en büyük farkı dijital iletim teknolojisini kullanması. Analog yapıdaki birçok FPV kitine DJI’ın geliştirdiği bu sistem 720p çözünürlükte 120 fps görüntüyü 28 ms gecikme süresi ile aktarabiliyor.

4 kilometrelik bir menzil sunulurken, sistem aynı zamanda 1080p / 60 fps veya 720p / 120 fps görüntüyü microSD karta kayıt edebiliyor. Bunun yanı sıra pilotun taktığı gözlükte 720p / 60 fps görüntü kaydı gerçekleştirebiliyor.

Bu sayede herhangi bir kaza yaşandığında, drone pilotunda takılı olan gözlüğün kaydettiği görüntüler geriye sarılarak drone’un düştüğü yerin tespiti kolaylaşıyor. DJI’ın bu kit için yayınlamış olduğu  tanıtım videosu, drone pilotlarının FPV kitleri ile gerçekleştirdikleri mükemmel çekimleri gözler önüne seriyor.