İzmir Büyükşehir Belediyesi “Orman İzmir” Kampanyasında Fotokopter farkıyla projeler.
17
Dec

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Orman İzmir” Kampanyasında Fotokopter farkıyla projeler.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Ağustos ayında yaşanan büyük orman yangını felaketinin yarattığı  tahribatın ardından doğanın yaralarını sarmak, kentin ormanlarını korumak ve geliştirmek için “Orman İzmir” kampanyası başlattı. İzmirlilerin gönüllü  destekleriyle 3.5 milyon liralık bir bütçe oluşturulması hedeflenen kampanya sonucu, birbirini destekleyen 7 iklim ve doğa dostu proje yaşama geçirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 18 Ağustos 2019 tarihinde başlayan ve Seferihisar, Menderes ile Karabağlar ileçeleri snırlarında bulunan binlerce hektar ormanlık alanın kül olmasına yolaçan büyük yangının yarattığı doğa tahribatını gidermek, kentin ormanlarını korumak ve geliştirmek için harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gerekli yasal prosedürleri tamamlayarak “Orman İzmir” ismiyle bir bağış kampanyası başlattıklarını duyurdu. Başkan Soyer, “ Hemşehrilerimin gönüllü olarak destek vereceği kampanyamızla 3.5 milyon liralık bir bütçe oluşturmayı hedefliyoruz. İzmir’de doğan her bir çocuğun bir ağaçla birlikte büyümesi ve ilimiz genelinde İzmirlilerin doğaya ve ağaçlara dokunabileceği yaşayan parklar tesis edilmesi başta olmak üzere 7 projeyi yaşama geçirmeyi planladık” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  yalnızca Ege’ye özgü İzmir ağaçlarının yetiştirildiği İklim Dostu özel bir fidanlık kurmayı da planladıklarını belirterek sözlerini, “ Hedeflerimize ulaşmamız için hemşehrilerimin vereceği destek için şimdiden çok teşekkür eder, belediyemizin tüm doğal varlıklarımızın korunması için toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak üzere çalışmalarını sürdüreceğini belirtmek isterim” diyerek tamamladı.

İzmirlilerin destek vereceği “Orman İzmir” kampanyası ile şu projeler yaşama geçirilecek:

  • İzmir’de doğan her bir çocukla eş zamanlı olarak bir ağacın büyümesi.
  • Yalnızca Ege’ye özgü İzmir ağaçlarının yetiştirildiği İklim Dostu özel bir fidanlık kurulması,
  • İzmir’de yangın riskinin azaltılması için farkındalık oluşturulması, orman yangınlarına ilişkin olumsuz etkilerin azaltılması, yangınla mücadele çalışmalarını desteklemek için belediyenin havadan ve karadan müdahale olanaklarının arttırılması için teknik altyapının oluşturulması,
  • İzmir il genelinde İzmirlilerin doğa ve ormanlarla bütünleşeceği 35 “Yaşayan park” kurulması.
  • İzmir’in tüm park alanlarının yeşil koridorlar aracılığıyla birbirleriyle ve nihayetinde şehrin doğal alanlarıyla bağlanması.

Bu projelerde FOTOKOPTER olarak, ağaç dikilecek arazinin 3 boyutlu ortofotosunu oluşturmak, Ağaç cinslerini konumları ile birlikte sayarak envanter oluşturmak. Yeni dikilecek ağaç fidanlarının doğal koşullarında hangi cins ağaç olması gerektiğini verilerden hesaplayarak doğru cins ağaçların dikilmesini sağlamaktır.