SCORPİON-3, HOVERSURF’ÜN YENİ BİR YOLCU TAŞIYAN DRONE PROJESİ
11
Jul

SCORPİON-3, HOVERSURF’ÜN YENİ BİR YOLCU TAŞIYAN DRONE PROJESİ

Hiç bisiklet kullanır gibi basit bir şekilde uçan bir drone kullandığınızı düşündünüz mü? Yanıtınız ne olursa olsun, bu hepimizin en çok arzulayacağı şeylerden yapılan bir liste arasında kesinlikle ilk 10’a girer. Scorpion-3 ile listeye bir çizik daha atmanın vakti geliyor.

Bir önceki yazımızda yolcu taşıyan EHang 1842ün yakında Dubai semalarında uçmaya başlayacağından bahsetmiştik. Hoversurf grubunun bir başka projesi olan Scorpion-3, yüksek teknoloji ürünü quadcopter tabanlı tek kişilik bir dronedur. Bu ürünün Ehang 184’ten farkı ise, kontrolü tamamen pilotun eline bırakması. Hatırlarsanız Ehang’de droneun kontrolü, yerde kurulan bir istasyon tarafından yönetiliyor ve yolcu dronea müdahale edemiyordu.

 

Eşsiz elektrik motoru ile, motosiklet koltuğunu quadcopter drone teknolojisi ile birleştirerek, amatör ve profesyonel pilotların hizmetine sunuluyor. Şimdilik Scorpion-3 (S-3) her ne kadar bir ekstrem spor aracı olarak görülse de, insan taşıma yeteneği yüzünden ileride spor amacının dışında da kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bir “crowdfunding” projesi olarak başlayan Scorpion-3, dünyadaki sporculara, mühendislere, bilim insanlarına ve mucitlerine ilham vermek için geliştirilen amatör uçuşun bir sonraki adımdır. Gelecek göründüğünden çok daha yakın!